Annons

Michalski tackar för sig i Hjärsås/Värestorp

Sport Det blev endast ett år i division 4-klubben
Sport • Publicerad 10 oktober 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Martin Michalski slutar som tränare i Hjärsås/Värestorp. FOTO: MARIKA HÖGHÄLL
Martin Michalski slutar som tränare i Hjärsås/Värestorp. FOTO: MARIKA HÖGHÄLL

Hjärsås/Värestorp förnyade sitt kontrakt i division 4 helt odramatiskt några omgångar innan serien var slutspelad. Men säsongen blev inte riktigt som tränaren Martin Michalski och de övriga i klubben hade tänkt sig.

– Det var visserligen skönt att vi kunde bli klara tidigt. Men det har varit tufft att bara ha en målvakt vilket gjort att träningarna inte blev så bra.

Annons

– Men jag vill ändå ge en eloge till gamla spelare som inte varit aktiva på ett tag som ställde upp och hjälpte oss när vi hade ont om folk under höstens bortamatcher.

Samtidigt som Martin Michalski försvinner så slutar även hans assisterande tränare David Mårtensson.

– Då kände jag att det kanske var dags även för mig att trappa ner. Då jag har ett jobb med en hel del resdagar så måste man vara minst två.

Michalski menar att det krävs en större satsning om det ska bli en topplacering i fyran.

– Det räcker inte att träna två dagar i veckan och sedan spela match. Det krävs mint tre-fyra pass för att man ska bli ett topplag.

– Sedan är det ju lite problem med med spelarrekryteringen i en klubb som Hjärsås/Värestorp. De har bara ett herr- och ett damlag och då de inte har några ungdomslag så måste de ta spelare utifrån.

Blir det en fortsättning inom fotbollen?

– Jag har sagt till min sambo att det är två saker jag inte kan sluta med. Det är snuset och fotboll.

– Så jag lär fortsätta, antingen som tränare eller med någon annan uppgift inom fotbollen. Jag har redan fått en del erbjudande som tränare i andra lag.

– Det kan mycket väl bli ett lag i femma eller sexan. Men mycket är kopplat till min tid då det ska stämma med både tränarbiten och familjen.

Annons

Förutom Hjärsås/Värestorp har han under året varit involverad i ett ungdomslag i hemorten Vä.

– Jag har hjälpt till i mitt äldsta barns lag i Wä IF, säger Michalski som erkänner att det inte kändes så bra då han missade sitt barns spel i Lilla Gärdscupen.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons