Annons

Fängelsestraff för apoteksrånaren i Osby

OSBY 27-åringen döms även för att ha stulit varor från en äldre person med rullator.
Osby • Publicerad 11 oktober 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var den 6 september som apoteksrånet inträffade. Samma dag stal 27-åringen alkohol från en person i centrala Osby.

Annons

27-åringen har erkänt gärningen, men säger enligt domen att han har dåliga minnesbilder från dagen eftersom han hade brukat knark och druckit alkohol.

27-åringen har även erkänt apoteksrånet i Osby. Enligt domen hävdar han att det var ett rop på hjälp samt att han har svårt att minnas händelseförloppet. Mannen kom först in på apoteket och frågade efter smärtstillande, varpå personalen förklarade att han var tvungen att legitimera sig. Mannen lämnade då lokalen, men återkom med en trasig flaska i handen. Han höll upp flaskan mot en person i personalen och sa att ”detta är ett fucking rån”.

Enligt vittnesuppgifter ska han ha hotat med att skära halsen av personalen, som plockade fram de läkemedel han ville ha. Den 27-årige mannen hoppade även själv över disken och letade i lådorna efter medicin.

För gärningarna – stölden av alkohol från personen med rullator samt apoteksrånet – döms mannen nu till fängelse i ett år och sex månader för grov stöld och rån.

Apoteksrånaren döms också för olovlig körning, grovt brott, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han har erkänt även dessa gärningarna.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons