Annons

Schuster tror på spel i handbollsderbyt

Sport Precis som flera av sina lagkamrater
Sport • Publicerad 11 oktober 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Emil Schuster var en viktig faktor i Vinslövs anfallsspel, men även i försvaret där han fick ta stort ansvar i avsaknaden av Oscar Paulin. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Emil Schuster var en viktig faktor i Vinslövs anfallsspel, men även i försvaret där han fick ta stort ansvar i avsaknaden av Oscar Paulin. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Emil Schuster kom till Vinslöv redan förra säsongen. Men en ond rygg har gjorde att det inte blev så mycket speltid.

– Det är en fraktur i en kota som spökar. Man vill helst undvika operation då det bästa är om skadan läker ut av sig själv, säger Schuster som tror på spel i kvällens derby mot IF Kristianstad.

Annons

– Jag tycker det känns rätt så bra så jag tänker vara med. Jag var med senast mot Alingsås även om det då blev rätt så sparsamt med spel.

Mittnian svarade då för två mål och bjöd också på en del utsökta framspelningar.

För tre år sedan lämnade Schuster moderklubben för spel i OV Helsingborg. Men sedan förra säsongen är det Vinslövs HK som gäller.

Det var nära att han fick gå upp i allsvenskan med sitt nya lag som dock missade förstaplatsen efter en målskillnadsaffär mot Kärra.

– Jag kände mig inte så besviken då Kärra var lika mycket värda som vi att gå upp. Vi hade ett helt nytt lag och var inte så samspelta. Dessutom hade vi mycket skador vilket gjorde att vi fick slita hårt, säger Schuster.

– Förra säsongen var det mest fokus på försvaret. Med Käll son tränare har vi även fått ett bra anfallsspel.

Vinslövsspelaren lägger över favoritskapet i kvällens match på gästerna.

– Jag har följt Kristianstads A-lag under säsongen och lagt märke till att en hel del bra spelare inte varit med och som nu spelar i IF.

– Spelmässigt så är det ganska likt som när jag var där. Vilket kanske inte är så konstigt då Uffe Larsson fortfarande är laget tränare.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons