Morfar flyttar in, av Eva Susso, Jali Madi Susso och Marcus-Gunnar Pettersson.

Boktips

Morfar flyttar in
Eva Susso
Jali Madi Susso
Marcus-Gunnar Pettersson
Lilla piratförlaget

Vilken underbar bok! Den handlar om Haddy och Emil som får spännande besök när morfar kommer hela vägen från Gambia. Han har aldrig varit i Sverige förut, aldrig sett snö och ätit svenska pannkakor. Morfar är en rolig filur, han pratar med alla. Till och med med grannen Torben, som inte ens brukar hälsa tillbaka i trappuppgången. Morfar försöker pruta i mataffären och sen gör han te och bjuder in grannen till gemenskap – ute i snön. Boken handlar om hur olika kulturer möts och är riktigt rolig! Författaren Eva Susso har skrivit över 30 böcker och varit nominerad till Barnradions bokpris för Yummy. Denna bok har hon skrivit ihop med sin son. Passar barn i förskoleåldern.

Dagens fråga

Kommer du att köpa en mobillåda i julklapp?

Loading ... Loading ...