Om medeltida språket i Skåne

Hässleholm

Docent Bo Anders Wendt, Hässleholm, kommer den 16 oktober att hålla ett föredrag med rubriken: ”Hur talade man i Skåne på 1100-talet?” Han kommer då att svara på frågor som; Hade vi kunnat förstå biskop Absalon? Hur mycket finns det kvar av språket idag?
Bo Wendt är docent i nordiska språk och har bland annat forskat i stil-och språkhistoria. Han har undersökt svenska soldathandböcker och turistbroschyrer, samt kalendariska uttryck i de nordiska språken. Bo är även intresserad av texters terminologi och begrepp.
Föredragshållaren är huvudredaktör för SAOB (Svenska Akademiens Ord Bok) i Lund och är ofta tillfrågad som expert i radioprogrammet ”Språket”.
Bo Wendt föreläser onsdagen den 16 oktober, klockan 19.00 i Vita Salongen Kulturhuset Hässleholm. Arrangör: Föreningen Norden

Dagens fråga

Åt du semla under fettisdagen?

Loading ... Loading ...