Annons

Om medeltida språket i Skåne

Hässleholm Docent Bo Anders Wendt, Hässleholm, kommer den 16 oktober att hålla ett föredrag med rubriken: ”Hur talade man i Skåne på 1100-talet?
Hässleholm • Publicerad 13 oktober 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Docent Bo Anders Wendt, Hässleholm, kommer den 16 oktober att hålla ett föredrag med rubriken: ”Hur talade man i Skåne på 1100-talet?” Han kommer då att svara på frågor som; Hade vi kunnat förstå biskop Absalon? Hur mycket finns det kvar av språket idag?

Bo Wendt är docent i nordiska språk och har bland annat forskat i stil-och språkhistoria. Han har undersökt svenska soldathandböcker och turistbroschyrer, samt kalendariska uttryck i de nordiska språken. Bo är även intresserad av texters terminologi och begrepp.

Annons

Föredragshållaren är huvudredaktör för SAOB (Svenska Akademiens Ord Bok) i Lund och är ofta tillfrågad som expert i radioprogrammet ”Språket”.

Bo Wendt föreläser onsdagen den 16 oktober, klockan 19.00 i Vita Salongen Kulturhuset Hässleholm. Arrangör: Föreningen Norden

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons