Polisen söker med hund och kriminaltekniker arbetar innanför avspärrningen då man utreder ett grovt brott i ett villaområde i Kristianstad natten till måndagen. Foto: Johan Nilsson/TT

En gripen efter grovt rån i villa

Kristianstad Under söndagskvällen utsattes en familj i en villa för ett grovt rån. Två personer skadades i samband med händelsen.

Sent på söndagskvällen gick polisen ut med information om att man utreder ett ”misstänkt grovt brott” i Kristianstad. Enligt tidskoden på polisens meddelande ska det misstänkta brottet ha ägt rum vid 21:20 på söndagskvällen. Vad det rörde sig om ville man inte gå ut med då.

Under måndagen framkom att det handlade om ett rån med flera gärningspersoner mot en familj i en villa. Två personer fick föras till sjukhus efter rånet.
– En med chockskador och en med fysiska skador, men vi berättar inte vilka de är eller hur skadorna ser ut, mer än så i nuläget, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Polis har också kunnat gripa en misstänkt gärningsman i närområdet.
– Han är i 20-årsåldern och är anhållen som skäligen misstänkt för grovt rån.

Polisen spärrade under natten av villan och flera polispatruller befann sig på platsen.
– Vi har jobbat med brottsplatsundersökning och har haft tekniker och specialsökhundar på plats och även genomfört dörrknackning i området. Sedvanlig utredning av grova brott.

Rånet inträffade någonstans mellan klockan 21 och 21.30 på söndagskvällen.
– Vi håller på att titta om något har tillgripits eller inte. Det inte finns någon fara för allmänheten eller till allmän oro. Vi har en uppfattning över att de här rånarna hade ett klart syfte och mål för sig när de gav sig på den här fastigheten, säger Robert Loeffel.

 

Dagens fråga

Åt du semla under fettisdagen?

Loading ... Loading ...