Tyringe kom ner på jorden mot Halmstad

Sport Efter segern mot Hanhals kom Tyringe ner på jorden då Halmstad besegrade dem hemma på Tyrs Hov.
Sport • Publicerad 13 oktober 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Johan Nordling tvingades gå av mot Halmstad med en befarad axelskada och saknas i kväll. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

– Vi strider men har inte riktigt flytet med oss, säger Tyringes tränare Joakim Andersson.

Tyringe svarade för de vassaste chanserna i den första perioden som slutade mållös. Bland annat hade Felix Lidgren och Zeke Back frilägen där dock inte skotten ville hitta in.

– Jag såg många saker som var positiva så det var trist att det inte blev något mål, säger Andersson.

I den andra perioden tog Halmstad över händelserna på isen vilket också skottstatistiken 18–7 talar om. Men det skulle till ett misstag av Tyringebacken Gabriel Jammeh för att det skulle bli ett bortamål. Oscar Jacobsson snappade åt sig pucken och frispelade Hugo Johansson som satte pucken bakom Oliver Tornerefelt som precis som mot Hanhals var bra i målet.

Det skulle även bli 2–0 efter 18,09 genom Jonas Fredriksson. Vid det till- fället hade Tyringe bara fyra spelare på banan efter att de för andra gången inom några minuter hade för många spelare på banan.

– Oacceptabelt, menar Tyringetränaren.

Fem minuter in på den tredje perioden satte sedan Carl Westberg slutresultatet 3–0.

– Jag tyckte ändå att vi visade bra attityd, säger Joakim Andersson.