Annons

HR-avtal behöver inte sägas upp

Osby/ÖSTRA GÖINGE Förvaltningsrätten avslår ansökan om att avtalet om ett nytt HR-system i Osby och Östra Göinge kommuner rivs upp. Det innebär att det nya HR-systemet förmodligen kan tas i bruk som planerat och ersätta det gamla när det löper ut 2020.
Osby • Publicerad 14 oktober 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var ett Växjöföretag som överprövade avtalet som slöts mellan Osby kommun och det aktuella företaget den 24 augusti 2019.

Växjöföretaget anser att upphandlingen inte gick rätt till och företaget vill att Förvaltningsrätten beslutar om att de de avtal som ingåtts är ogiltiga, enligt lagen om offentlig upphandling, LOU. Företaget yrkar också på att inget av de två avtalen får fullföljas.

Annons

Förvaltningsrätten har nu tagit ett beslut där rätten avslår yrkande på interimistiskt förordnande. Det innebär att avtalen inte sägs upp.

Skälen till detta är enligt Förvaltningsrättens beslut att mot bakgrund av vad som hittills framkommit i målet gör rätten bedömningen att den skada som ett interimistiskt beslut kan medföra anses vara större för kommunen än den skada som Växjöföretaget kan åsamkas.

Osby kommun säger i sitt yttrande att just kommunen skulle lida stor skada om förvaltningsrätten förordnade att avtalet inte får fullgöras och att införandet av det nya HR-systemet därmed ytterligare fördröjs.

Kommunens anser att kommunens skada är större än den eventuella skada som Växjöföretaget riskerar att lida.

Kommunen betonar att en eventuell försening av införandet av det nya HR-systemet skulle få stora ekonomiska konsekvenser för kommunen.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons