Så gick det i kvalfotbollen

fotboll Östanås herrar får en chans till att kvala sig upp i sexan. För de tre kvalande damlagen inleddes spelet i moll.
Hässleholm • Publicerad 14 oktober 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Östanå vann med 4–1 på hemmaplan men borta mot Örtofta blev det 0–3-förlust – och kvalförlust på bortamål. Efter att ha trillat ned på kvalplats i sista omgången blev nu Östanå kvalförlorare efter ett straffmål i 90:e minuten.

Det blev ingen rolig start på kvalet till division 2 för Östanå Bruks damlag. Efter tre mål i första halvlek förlorade ”Bruket” med 0–3 borta mot Vellinge IF. Det betyder att det nu skall oerhört mycket till om Östanå skall klara biffen eftersom bara ett lag från trelagsgruppen går upp till tvåan. Östanås nästa kvalmatch blir på söndag klockan 14 borta mot Högaborg.

Svenstorp kom till Farstorps IP och vann rättvist med 3–0. Det betyder att Farstorp får en svår uppgift i helgens kvalretur.

Tyringe fick en mardrömsstart på försöket att kvala sig kvar i trean. Borta mot Vittskövle fick Tyringe stryk med 0–5. Tre av Vittskövles mål kom i en femminutersperiod och som salt i såren brände Louise Gustafsson en straff i slutminuterna. Tyringes hopp ser nu ut att stå till det extrakval som verkar vänta.