Annons

Rattfylleri och narkotikabrott

Hässleholm Tre män åtalas vid tingsrätten i Hässleholm för bland annat rattfyllerier och narkotikabrott.
Hässleholm • Publicerad 15 oktober 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Tre män åtalas vid tingsrätten i Hässleholm för bland annat rattfyllerier och narkotikabrott.

Det första åtalet rör en man, 26 år gammal, för grovt rattfylleri. Enligt stämningsansökan har mannen intagit alkohol i sådan mängd att alkoholkoncentrationen uppgick till 0,68 promille. Mannen stoppades när han körde bil på Kristianstadsvägen i Hässleholm i september. Mannen erkänner brott.

Annons

Åtalad blir också en 21-årig man som stoppades på Lommarpsvägen i Vinslöv i september. Han åtalas för olovlig körning. Grovt brott eftersom han tidigare kört olovligt. Han åtalas också för rattfylleri eftersom det uppdagades att han hade narkotika i sitt blod. Åtalet gäller också två fall av ringa narkotikabrott.

Tredje mannen som åtalas är 25 år och greps i Hässleholm i september för narkotikabrott. Han åtalas också för att vid ett annat tillfälle påträffats med kniv på allmän plats. I detta fall kan målet avgöras utan huvudförhandling, och mannen döms till dagsböter på sammanlagt 10 800 kronor.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons