Annons

S-förslag om familjecentral

KNISLINGE En familjecentral i Knislinge har diskuterats vid olika tillfällen. Nu lyfts frågan upp på bordet igen – av Socialdemokraten Lena Svensson.
Östra Göinge • Publicerad 15 oktober 2019 • Uppdaterad 29 november 2021

Liberalerna (som då hette Folkpartiet) har föreslagit en familjecentral i Knislinge tidigare. Partiets tidigare gruppledare Tommy Aspegren och Per-Olof Björnsson har båda fört fram frågan och försökt få till stånd en familjecentral.

Nu är det Socialdemokraterna som genom Lena Svensson lyfter frågan.

Annons

I en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) frågar hon hur Åberg ställer sig till att kommunen medverkar till en familjecentral i Knislinge.

Svensson menar att det finns ett behov av en familjecentral i Östra Göinge. Hon skriver vidare att vårdcentralen i Knislinge planerar en utbyggnad av verksamheten och att det skulle vara ”ett ypperligt tillfälle att diskutera familjecentral tillsammans med Region Skåne”.

Familjecentralen ska inkludera mödra- och barnhälsovård. öppen förskola och förebyggande arbete i socialtjänstens regi i gemensamma lokaler, skriver Svensson, och menar att den ska rikta sig till blivande föräldrar, föräldrar och deras barn.

”Den främsta vinsten med samverkan inom familjecentral är att den ökar förmågan att tidigt upptäcka och tillgodose behov av stöd bland barnfamiljer,” skriver Svensson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons