Annons

SD vill bygga på Åhusfältet

Hässleholm I en motion till kommunfullmäktige skriver Sverigedemokraterna Hanna Nilsson och Paul Thurn att Åhusfältet är en lämplig plats att bygga bostäder på.
Hässleholm • Publicerad 15 oktober 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

I en motion till kommunfullmäktige skriver Sverigedemokraterna Hanna Nilsson och Paul Thurn att Åhusfältet är en lämplig plats att bygga bostäder på.

De konstaterar i sin motion att ”Hässleholm har med sin fördelaktiga geografiska position och statusen som knutpunkt, ett ypperligt tillfälle att förbereda sig för ytterligare kommuninnevånare”.

Annons

Motionärerna menar att Hässleholm kommer att bli alltmer attraktivt. Men det krävs mark för boende som är detaljplanelagd och markberedd. Något som enligt motionärerna är väldigt begränsad i dag.

Därför vill man att miljö- och stadsbyggnadsnämnden ”ges i uppdrag att påbörja framtagandet av en detaljplan för boendeändamål gällande Åhusfältet”.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons