Gurksandwich är något av ett måste på afternoon tea. De här har en mild fyllning med smak av krabba. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Gudomlig gurksandwich

Recept. Inget afternoon tea utan små smörgåsar i brittisk stil. Det här är min egen variant.

Till 10 stycken, 15 minuter

Du behöver:
1 burk krabba, à cirka 170 g
100 g Philadelphiaost
100 g gröna ärtor
1 lime, skal och ev. lite saft
1 tsk rosépeppar + lite extra
1 tsk senapspulver
salt
10 skivor dagsfärskt rostbröd
smör
1/2 gurka, tunt skivad

Gör så här:
Låt krabban rinna av i en sil och pressa ur vätskan med baksidan av en sked.
Blanda Philadelphiaost med ärtor, rivet limeskal (spara lite), 1 tesked rosépeppar och senapspulver. Vänd ned krabbköttet och smaka av med lite salt och eventuellt pressad lime.
Kantskär brödet och bred på smör. Täck hälften av skivorna med gurkskivor och fördela röran på andra hälften. Strö över extra rosépeppar och limeskal. Täck med de gurkklädda brödskivorna, tryck ihop och dela på mitten.
Servera till te.