Osby krigade hem femte raka vinsten

ishockey Det blev en hård och tuff batalj när Osby och Sölvesborg spände musklerna i ett tidigt toppmöte under fredagskvällen. Efter 60 minuters kamp var det hemmalaget som avgick med segern efter målsnåla 1–0 till publikens förtjusning.
Osby • Publicerad 18 oktober 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

– Skönt att vara hemma i Osby och att få med oss tre poäng. Ett vinnande lag vinner en match som denna, jublade hemvändande Axel Blomqvist.

Inledningsperioden blev fartfylld både på planen och på läktaren. Med 486 personer som hittat till ishallen var stämningen på topp och spelet småtrevligt även om målen lyste med sin frånvaro.

Det märktes tydligt att det var ett toppmöte i serien men framförallt de båda lagens defensiva arbete imponerade och målvaktsspelet fortsatte att vara matchens mest lysande stjärna. Efter ett tidigt powerplay fick Sölvesborg momentum men likt den första perioden svängde detta över i hemmalagets favör.

Matchen var således helt öppen och oviss inför den sista perioden.

Därefter skapade Sölvesborg två massiva lägen men rånades av Brazdil som kom ut stort och parerade på bästa sätt.

De två sista minuterna flyttade Osby upp spelet och höll pucken i ett säkert grepp hela vägen till slutet. En ny trepoängare in på kontot för Osby och fortsatt toppkänning.

Hos OIK visade Jaroslavl Brazdil åter att han är en grym burväktare. Ett målvaktsspel han skämt bort OIK med under hela säsongen så långt och även ikväll en nyckel till tre nya poäng. Den tjeckiske målvakten är vass på sidledsförflyttningar, reaktionssnabb och företagsam med klubban.

bild 1/2
Jaroslav Brazdil är redo för kvalserien. Foto: Stefan Sandström/ARKIV
Waltteri Saaristo debuterade för Osby IK i matchen mot Sölvesborg. Foto: Stefan Sandström