Annons

Strömsborg tillbaka i sexan efter sex år

fotboll Seriesegrarna har haft en stor och jämn trupp
Hässleholm • Publicerad 18 oktober 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Guldjubel då Strömsborgs IF firade att seriesegern i sjuan och därmed avancemanget till sexan var klart.FOTO: PRIVAT
Guldjubel då Strömsborgs IF firade att seriesegern i sjuan och därmed avancemanget till sexan var klart.FOTO: PRIVAT

Strömsborgs IF har inte spelat i sexan sedan 2013 men efter några års frånvaro återvänder klubben från skogen söder om Osby. Jesper Fridlund må ha blivit skytteligatvåa med sina 16 mål men Strömsborgs största styrka i år har varit bredden. Kärnområdet Östra Genastorp är kanske ingen metropol men ”Molle” Pamp och Felix Nilsson har lyckats locka ett slagkraftigt gäng med rötterna i Osby och Östra Göinge ut till Allanvallen.

Annons

Sagt och gjort, Andreas Renud, med okänt släktskap till assisterande tränaren Felix Nilsson (”han är Felix mammas kusin eller något”, säger Pamp), erbjöd sina tjänster och stod majoriteten av säsongen, med ”Molle” Pamp som motvillig vikarie i några matcher.

– Det var egentligen han som övertalade oss. Det är helt sjukt, vi var helt knäckta och jag kommer ihåg att jag och Felix sade ”det var den seriesegern” till varandra under matchen när Salem blev skadad. Dagen efter får Felix ett sms från Andreas: ”tråkigt det som hände, jag kan ställa upp om ni vill ha mig”. För division 7-fotboll, berättar Pamp.

– Han är fortfarande lika mån om föreningen som han alltid har varit och det betyder jättemycket, säger Emanuel Pamp.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons