Heroiskt Tyringe fick ingenting med sig

ishockey Ett heroiskt försvarsspel, men marginalerna mot sig. Tyringes tränare Joakim Andersson var nöjd med sitt lag mot Kallinge Ronneby, men inte med poängutdelningen.
Hässleholm • Publicerad 20 oktober 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Joakim Strandberg slet hårt i målet, men till slut fick han kapitulera för ett Kallinge Ronneby som tidvis tryckte på hårt mot honom. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Tyringe har visat upp ett uppoffrande försvarsspel de senaste matcherna, och det var inget undantag mot Kallinge Ronneby. Till exempel vann blekingarna skotten med hela 29–1 i andra perioden.

Efter bara dryga minutens spel utnyttjade Gabriel Altberg ett misstag i hemmalaget och gav Tyringe ledningen med snärtigt handledsskott. Sedan var det hemmalaget som hade mest puck, men några riktigt farliga chanser skapade de inte i första perioden.

– Det är långt att byta och det blir jobbigt för oss. Vi går oerhört hårt på de spelarna vi har, och med både (Oliver) Celec och (Zeke) Back borta blir det tufft för oss, säger Jocke Andersson.

– Vi har 1–1 inför sista och det är där vi vill vara i matcherna, då har vi gett oss själva chansen, säger Jocke Andersson.