Annons

Fräck stöld i Nedanbäcks gårdsbutik

Osby – Jag är förbannad, knäckt ... ja, allt man kan vara. Det säger Ingrid Persson, Nedanbäck, efter den fräcka stölden i gårdsbutiken natten mellan onsdag och torsdag.
Osby • Publicerad 25 oktober 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Bara två vitlökskorvar var kvar i kyldisken efter den fräcka stölden i Nedanbäcks gårdsbutik. FOTO: PRIVAT
Bara två vitlökskorvar var kvar i kyldisken efter den fräcka stölden i Nedanbäcks gårdsbutik. FOTO: PRIVAT

- Jag är väldigt ledsen och besviken och har ingen aning vem det kan vara som brutit sig in i vår gårdsbutik.

Norra Skåne får tag på henne i Växjö dit hon begett sig, med ett begränsat utbud av varor. Hon märkte först att ett fönster var öppet och såg sedan att ett annat fönster var sönderslaget. Då förstod hon.

Annons

När hon tittade sig omkring var köttdisken nästan tom. Bara två vitlökskorvar låg kvar. Kött ur frysen fattades liksom lammskinn, kryddor, rapsolja, honung ...

En liten skottkärra fattades också och hon anklagade sin man för att ha kört bort den innan hon fattat misstanke om inbrott. Han i sin tur undrade vem som släckt nere vid korna. De har en övervakningskamera vid de kor som ska kalva och den var släckt.

Än så länge har Ingrid Persson inte hunnit räkna på vad tjuvgodset kan värderas till.

Frågan är varför man stjäl färskt och fruset kött. Kan det finnas en marknad för att sälja detta?

På fredagen stod vagnen från Nedanbäck trots allt på torget i Osby, där Ingrid Perssons mamma svarade för försäljningen. Ingrid Persson själv var alltå på plats i Växjö. Men utbudet var mycket begränsat på båda ställena efter stölden som chockade hela familjen.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons