Annons

Norska Erik Poppe regisserar ny Utvandrarna

Kultur och Nöje Det blir den norska regissören Erik Poppe, senast aktuell med Utöya 22 juli, som regissera den nya filmversionen av Vilhelm Mobergs Utvandrarna. Inspelningen beräknas påbörjas under 2020.
Publicerad 25 oktober 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Norska Erik Poppe ska regissera nyfilmatiseringen av Utvandrarna. Foto: TT
Norska Erik Poppe ska regissera nyfilmatiseringen av Utvandrarna. Foto: TT

Erik Poppe ska regissera Utvandrarna med ett manus av Siv Rajendram Eliassen och Anna Bache-Wiig.

Tidigare manusversioner har skrivits av Petter Skavlan, Johan Melin och Anders August.

Annons

Poppe har tidigare regisserat de framgångsrika filmerna Kungens val (2016) och Utøya 22 juli (2018).

Producent film filmen är Fredrik Wikström Nicastro, som står bakom filmer som Snabba Cash och Borg.

- Ända sedan jag såg Erik Poppes film De Usynlige har jag imponerats av hans karaktärsarbete och med Kungens Nei bemästrade han att skapa en stor episk film för en bred publik. Eriks senaste film Utöya, som han skapade tillsammans med manusförfattarna Anna Bache-Wiig och Siv Rajendram Eliassen, hade total närvaro och nådde en publik över hela världen. Vi ser nu mycket fram emot att filmatisera Vilhelm Mobergs berättelse om Kristina tillsammans med dem, säger Fredrik Wikström Nicastro i ett pressmeddelande.

SF Studios, som står bakom filmatiseringen tillsammans med Pardox, har tidigare filmatiserat Vilhelm Mobergs Utvandrartrilogi, Oscarsnominerade Utvandrarna (1971) och Nybyggarna (1972), då regisserade av Jan Troell med Liv Ullmann och Max von Sydow i huvudrollerna.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons