Annons

Sparkad skolchef har fått nytt jobb i Osby

Osby • Publicerad 25 oktober 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Sparkade förvaltningschefen Eva Andersson har fått nytt jobb i Osby kommun. ARKIVBILD
Sparkade förvaltningschefen Eva Andersson har fått nytt jobb i Osby kommun. ARKIVBILD

– Vi är väldigt nöjda med vår rekrytering. Det handlar om en medarbetare med hög kompetens och en gedigen erfarenhet, kommenterar kommunalrådet Niklas Larsson (C) tillsättningen.

Anställningen gäller i första hand till den sista mars nästa år och är ett långtidsvikariat på grund av sjukdom.

Annons

Eva Andersson har arbetat i Osby under drygt två veckor.

– Jag har blivit så varmt välkomnad av både politiker och tjänstemän, säger Eva Andersson som nu börjar komma in i jobbet på sin nya post.

– Det känns väldigt bra.

Den turbulenta tiden i Hässleholm då avskedandet var ett faktum vill hon inte kommentera.

– Nej, jag har fått den frågan tidigare och valt att inte kommentera och den linjen håller jag fortfarande.

– Nu vill jag göra mitt bästa för att jobbet i Osby ska bli bra.

Hon säger dock, med tanke på händelsen i Hässleholm, att hon uppskattar den feedback och återkoppling hon fick i sambandet med avskedandet.

Samma dag som kommunledningens besked om hennes avsked kablades ut mejlbombades Eva Anderssons mejlkorg. Medarbetare uttryckte förfäran, chock och stöd. Även oppositionens politiker i kommunstyrelsen uttryckte sin förvåning över beslutet.

Det var i april i år som avskedandet av Eva Andersson slog ner i Hässleholms skolvärld som en blixt från en klar himmel.

Orsaken till avskedandet var att de inblandade parterna haft olika åsikter om hur mycket pengar barn- och utbildningsförvaltningen skulle klara av att spara.

Annons

Eva Andersson skulle prestera tuffa besparingar utan att det skulle gå ut över verksamheten.

– En omöjlig uppgift om man som förvaltningschef ska följa både skollagen och arbetsmiljölagen, kommenterade Lärarförbundets ordförande i Hässleholm, Kristina Rauer, avskedandet.

Det var kommunstyrelsens, ordförande Lars Johansson (M) och kommunrådet Hanna Nilsson (SD) som tog beslutet att sparka Eva Andersson i samråd med kommundirektören.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons