GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Majoriteten stoppar bidrag till Ibn Rushd

Hässleholm En majoritet av politikerna i kultur- och fritidsnämnden stoppar fortsatt bidrag till muslimska studieförbundet Ibn Rushd.
Hässleholm • Publicerad 29 oktober 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

– Majoriteten av politikerna i nämndens arbetsutskott, det vill säga, M, SD, KD och L, yrkar avslag på bidrag till Ibn Rushd. Däremot anser förvaltningschef Anders Rosengren att bidraget ska betalas ut i sitt förslag till kultur- och fritidsnämnden, vilket alltså majoriteten i arbetsutskottet inte står bakom, säger Winnie Aronsson (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Majoriteten i arbetsutskottet speglar även nämndens uppfattning.

Terrorexperten Magnus Ranstorp säger i en intervju med tidningen att FR förstärker en politiskt inriktad grupp, som kan kopplas till Muslimska Brödraskapets ideologiska skola genom att ge 23 miljoner i statsstöd till Ibn Rushd.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.