Annons

Dieseldunkkastare döms – en utvisas

Osby • Publicerad 30 oktober 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Domen mot de två bröder som stått åtalade för försök till stöld efter att ha försökt att slanga diesel ur en grävmaskin i Osby tätort den 30 september har fallit.

Annons

Den äldre brodern, född 1992, har däremot vid flera tidigare tillfällen dömts för liknande brottslighet och avtjänade så sent som i början av sommaren ett fängelsestraff på en månad för stöld. Således dömer rätten honom till ett två månader långt fängelsestraff för stöldförsöket.

Rätten menar att det finns en uppenbar risk att den äldre brodern ska göra sig skyldig till fortsatt brottslighet. Det förs även till bordet att mannen flera gånger dömts för brott som exempelvis stöld, häleri, brott mot knivlagen och misshandelsförsök.

Bröderna greps efter att en maskinägare via ett larm upptäckt att de var i full färd med att försöka stjäla diesel från en grävmaskin. I väntan på att polisen skulle komma ikapp följde grävmaskinsägaren efter tjuvarna längs riksväg 23, där flera dunkar kastades ut ur brödernas bil. Polisen kom sedan ikapp i närheten av Lönsboda och kunde gripa de båda bröderna.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons