Annons

Ibn Rushd får behålla Region Skånes bidrag

Publicerad 2 november 2019 • Uppdaterad 30 november 2021

I torsdags antogs kulturnämndens budget, som tidningen berättat om. SD har motionerat om att det muslimska studieförbundet Ibn Rushd inte ska få något bidrag av Region Skåne. De fick då med sig allianspartierna, som var kritiska till Ibn Rushd, men valde att invänta Folkbildningsrådets, FR. utredning om statsbidraget på 23 miljoner till studieförbundet använts på ett felaktigt sätt i förhållande till statsbidragsvillkoren.

Annons

FR har beslutat att betala ut statsbidraget till Ibn Rushd då rådet finner att de faller inom ramen för kriterierna att få bidrag.

‑ Den rapport som FR presenterat visar att det finns grund för det som SD pekar på i vår motion att inte ge Ibn Rushd något bidrag, säger Therese Borg.

Historiska museet i Lund får sänkt bidrag. SD har motionerat om att bidraget ska återställas till den tidigare nivån och dessutom ökas.

Annons

Malmö Arabisa Fimfestival (MAFF) får oförändrat bidrag på en halv miljon av regionen även nästa år.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons