Annons

Fängelsedom för rattfull kvinna

HÄSSLEHOLM Den 47-åriga kvinnan var så berusad att hon inte var kontaktbar efter att hon kört av vägen. Nu har hon dömts till fängelse i tre månader för två fall av grovt rattfylleri och grov olovlig körning.
Hässleholm • Publicerad 4 november 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Kvinnan, som bor i en ort utanför Hässleholm, hade 2,25 promille alkohol i blodet när hon hittades av ett vittne, i ett dike i Hallarydstrakten i Älmhults kommun, den 26 november förra året.

Vittnet, som såg att en bil åkt av vägen, försökte först få kontakt med kvinnan, som satt och sov bakom ratten. När det inte gick ringde han SOS Alarm. I väntan på att ambulansen skulle komma vaknade hon till och försökte köra upp bilen ur diket, men körde fast.

Annons

Trots det nekade kvinnan till brott och hävdade att hon bara hade varit passagerare. Vem som hade kört bilen eller vart denne person tagit vägen har hon inte angett.

Eftersom kvinnan var kraftigt berusad omhändertogs hon av polisen.

Den 29 mars åkte kvinnan fast igen, på länsväg 117 vid Vankiva. Återigen var hon berusad, hennes alkoholkoncentration uppgick till minst 1 promille. Den här gången erkände hon dock brottet.

Vid båda tillfällena var kvinnan dessutom körkortslös, då hon sedan tidigare lagförts ett flertal gånger för grov olovlig körning och rattfylleri.

Hässleholms tingsrätt konstaterar i sin dom att ”med beaktande av den mycket höga promillehalt hon hade vid körningen i november 2018 är det tydligt att har haft problem med alkohol”.

Tingsrätten konstaterar vidare att de uppgifter hon uppgett i samband med avåkningen, om att hon bara varit passagerare i bilen, är så vaga att de framstår som en ren efterhandskonstruktion.

Kvinnan döms därför till tre månaders fängelse.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons