Lodjur påkört på väg 23

OSBY Ett lodjur har hittats dött och påkört på väg 23 utanför Osby.

OSBY/ÖSTRA GÖINGE
Ett lodjur har hittats dött och påkört på väg 23 utanför Osby.

Det var en privatperson som hittade lodjuret påkört och dött vid vägkanten av väg 23 utanför Osby. Föraren av fordonet hade smitit och inte anmält händelsen till polisen, som man ska när man kör på vilda djur.
Privatpersonen har polisanmält trafikolyckan som rubriceras som brott mot jaktlagstiftningen.
Under helgen inträffade många viltolyckor. I Osby kommun inträffade en olycka med vildsvin i fredags vid 16-tiden. I Östra Göinge kommun rapporteras tre viltolyckor i helgen där dovhjort, älg och rådjur körts på. Älgolyckan var i torsdags strax efter klockan halv sju och rådjursolyckan inträffade i lördags klockan 19.
Susanne Gäre

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Har du börjat handla julklappar?

Loading ... Loading ...