Annons

Villkorlig dom för krossade rutor

HÄSSLEHOLM Den 46-årige mannen fångades på film när han krossade två fönster till sina före detta svärföräldrars bostad. Han har nu dömts, mot sitt nekande, till villkorlig dom och dagsböter.
Hässleholm • Publicerad 4 november 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

En övervakningsfilm från parets trädgård i Tyringe visar hur en man är inne i deras trädgård den 31 maj, och uppsåtligen krossar två rutor.

En kort stund senare grips den kraftigt berusade 46-åringen av polis, sovande över en soptunna bara några hundra meter från brottsplatsen.

Annons

Kläderna han bär är identiska med dem som syns på övervakningsfilmen. Trots det förnekar mannen brott och under huvudförhandlingen åberopar han även ett läkarintyg som ska styrka att han inte hade fysisk kraft att utföra skadegörelsen.

Hässleholms tingsrätt konstaterar dock att det är uppenbart att det är han som syns på filmen och dömer honom därför för såväl skadegörelse som hemfridsbrott till villkorlig dom och 6 300 kronor i dagsböter.

Mannen ska dessutom betala 11 500 kronor i skadestånd till paret, för kränkning och självrisk, samt 7 103 kronor till parets försäkringsbolag.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons