Skarp bomb utanför shoppingcenter

Kristianstad En skarp sprängladdning upptäcktes vid ett shoppingcenter i Kristianstad sent på måndagskvällen.

Klockan 21.19 på måndagskvällen larmas polis till C4 Shopping efter larm om ett misstänkt föremål.
– Det är en uppringare som ser föremålet utomhus och polis skickas till platsen för kontroll. Patrullen tar då bilder på föremålet och skickar till nationella bombskyddet för bedömning. Nationella bombskyddet beslutar sig då för att köra till platsen och ta hand om föremålet, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Området spärras då NBS påbörjar sitt arbete på platsen.
– Föremålet bedöms som skarpt och nationella bombskyddet hanterar det därefter.

Bombskyddet forslar bort föremålet och skickar det senare för analys så att man kan utreda vad det exakt rör sig om.
Området var avspärrat fram till 05-tiden på tisdagsmorgonen. En anmälan om försök till allmänfarlig ödeläggelse har upprättats. Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen för händelsen. Polisen kommer nu att titta närmare på om det finns övervakningskameror i området som kan ha fångat upp något och är även måna om att komma i kontakt med eventuella vittnen.
– Vi är måna om att komma i kontakt med folk som sett eller hört något under måndagskvällen i området, säger Filip Annas.

 

Dagens fråga

Tror du på gud?

Loading ... Loading ...