Annons

Inget ja till gym i stängd simhall

Hässleholm Även när det gäller Sösdala simhall måste kommunen följa sina riktlinjer, säger tekniska nämnden, som avslår förslaget från SD.
Hässleholm • Publicerad 5 november 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

SÖSDALA

SD:s förslag att göra om Sösdala simhall till en styrketräningslokal föll inte i god jord hos tekniska nämnden. Det finns nämligen riktlinjer som måste följas och först måste en ordentlig behovsutredning göras.

Annons

Vad som ska ske med simhallen efter att den stängts är därmed fortfarande högst oklart.

Sverigedemokraterna föreslog i en motion att bassängen skulle fyllas igen och lokalen anpassas så att den kunde användas till andra fysiska aktiviteter. Men att säga ja skulle strida mot kommunens riktlinjer för hur lokaler ska hanteras, säger tekniska nämnden efter att ha fått ärendet på sitt bord.

Efter att simhallen upphört som simhall ska tekniska nämnden enligt kommunens riktlinjer för lokalförsörjning bedöma lokalens skick och föreslå om den ska hyras ut, säljas eller rivas. Om bedömningen är att den kan hyras ut prövas detta mot alla nämnders lokalbehov. Ifall behov av sport och aktiviteter föreligger i Sösdala ska detta lokalbehov föras fram av kultur- och fritidsnämnden.

”Behovet ska vara välgrundat och prioriterat” skriver handläggaren Tobias Oscarsson, och politikerna håller med.

Frågan är dock inte avgjord än. Motionen ska gå hela vägen vidare till fullmäktige.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons