Annons

Just nu: Problem i tågtrafiken

Publicerad 5 november 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

UPPDATERING: 22:40 meddelade Trafikverket att tågtrafiken åter är igång men att sedan tidigare aviserade indragna avgångar fortfarande gäller och att vissa förseningar kan förekomma under natten.

Problemen leder till förseningar och inställda tågavgångar mellan Hässleholm och Lund.

Annons

Enligt Trafikverket är Öresundstågen på linjen Malmö-Karlskrona inställda på delsträckan Malmö-Hässleholm.

Pågatågen på linjen Hyllie-Kristianstad är inställda på delsträckan Hässleholm-Kristianstad. Öresundstågen gör extra uppehåll i Vinslöv och Önnestad i båda riktningarna.

Enligt Eva Rehnström, pressinformatör på Trafikverket, beror problemen på ett tekniskt fel.

Tågtrafiken stoppas helt klockan 18.10 och 19.20. Under stoppet ersätts inställda Öresundståg med bussar mellan Malmö och Hässleholm via mellanstationerna Lund, Eslöv och Höör. Pågatågen blir inställda på olika delsträckor mellan Eslöv och Kristianstad. SJ-tåg kommer att köra med förseningar.

Efter klockan 19.20 kommer tågtrafiken att rulla enligt tidigare trafikupplägg med ett spår öppet tills felet är åtgärdat.

Problemen verkar bli utdragna och kommer att påverka tågtrafiken under hela kvällen.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons