Annons

Omsorgen vinner i domstol

HÄSSLEHOLM/PERSTORP En Perstorpsbo som behöver specialistvård dygnet runt och vill flytta närmare sin mamma i Hässleholms kommun blir inte kommunens ansvar.
Hässleholm • Publicerad 5 november 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

En Perstorpsbo som behöver specialistvård dygnet runt och vill flytta närmare sin mamma i Hässleholms kommun blir inte kommunens ansvar. Nu smäller kammarrätten nämligen förvaltningsrätten på fingrarna och river upp dess dom, vilket innebär att omsorgsnämnden får rätt.

Förvaltningsrätten menade att det inte spelade någon roll att Hässleholms kommun inte har några egna psykiatriboenden inom kommunen, utan skulle behöva köpa en privat vårdplats. Kammarrätten i Göteborg river upp det beslutet. Eftersom Perstorpsbon har så omfattande problem att Hässleholms kommun, liksom Perstors, inte kan erbjuda något eget boende utan måste placera honom långt iväg, anser man inte att det är nödvändigt att det formella ansvaret ska flyttas från Perstorp till Hässleholm.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons