Första perioden blev Tyringes fall i Ljungby

ishockey Fyra bjudningar och bara ett skott på mål i första perioden. Tyringe gav ett rejält handikapp till Troja, ett handikapp som de inte var mäktiga att ta igen.
Hässleholm • Publicerad 6 november 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Felix Lidgren gav sitt Tyringe ledningen redan efter tre minuters spel, men sedan var det slut på det roliga. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Tabelltvåan Troja Ljungby på bortais är en tuff uppgift, men i första perioden verkade det som om Tyringe hade alldeles för stor respekt för motståndarna.

– Vi har alldeles för stor respekt för dem. Vi måste ju visa att vi vill vara med, det gör vi inte, säger Tyringes tränare Joakim Andersson.

Och slarvet var inte slut där. 13 minuter in på perioden missade de ett uppspel som ställde Mattias Åkesson fri framför Tornerefelt och 3–0 var ett faktum. Det agerandet fick Joakim Andersson till att ta en time out. Någon direkt effekt den däremot inte för bara 51 sekunder senare var det 4–0.

– Jag ritade inte ett enda streck i pausen utan jag pratade bara om att vi skulle visa om man ville vara med och visa lite attityd, säger Jocke.

– Så fort vi får ett mål med oss så stiger självförtroendet och de tror på sig själva. Det var ju till och med en sekvens där de tvingades att ta time out, säger Jocke.