Foto: Johan Nilsson / TT
Polisen har spärrat av området kring en balkong tillhörande ett flerfamiljshus på Göingegatan i centrala Hässleholm efter en hög smäll natten till torsdagen. Foto: Johan Nilsson / TT
Foto: TT
Polisens kriminaltekniker undersöker platsen för detonationen. Avspärrningarna på platsen hävdes vid 03:30-tiden. Foto: Johan Nilsson / TT

Ännu oklart vad som orsakade explosionen

Hässleholm Det är ännu oklart exakt vad som exploderade på en balkong till ett flerbostadshus i Hässleholm sent under onsdagskvällen.
Avspärrningarna hävdes i natt.

Klockan 03.30 i natt var polisens tekniska undersökning avslutad och man beslöt att häva avspärrningarna kring detonationsplatsen.

Exakt vad som hänt är ännu oklart.
– Det är någonting som har detonerat på den här balkongen. Vi har inga rapporter om personskador, men det har uppstått skador på balkongen och rutor på fastigheten har krossats, säger Jimmy Modin presstalesperson vid Skånepolisens ledningscentral.

Det var klockan 22 på onsdagskvällen som polisen fick in samtal om att en hög smäll hörts från de centrala delarna av Hässleholm.
Det visade sig att något exploderat på en balkong på Göingegatan och orsakat skador. Ett område kring sprängplatsen spärrades snabbt av.

Vid 23-tiden fick de boende i flerbostadshuset besked om att de inte fick lämna sina lägenheter innan personal från polisens nationella bombskydd anlänt till Hässleholm.
– Det handlar i det läget om att säkerställa att det inte finns andra explosiva ämnen kvar som kan vara farliga, säger Jimmy Modin.

Vid 23.45-tiden anlände bombskyddet och inledde sitt arbete som avlutades vid 03.30. Samtidigt hävdes alla avspärrningar kring huset på Göingegatan.

I samband med utredningen har polisen knackat dörr och hållit förhör med boende i området och man söker ytterligare information kring händelsen i onsdagskväll.

Läs mer:

Dagens fråga

Tycker du att Jenny Wegner och Vittsjö GIK var rätt vinnare av Norra Skåne-pokalerna?

Loading ... Loading ...