Annons

Hanna Nilsson nominerad till partistyrelsen

Hässleholm SD-toppen Hanna Nilsson i Hässleholm har blivit nominerad till partistyrelsen. Valet av ny styrelse avgörs vid partiets landsdagar i Örebro det 21 november.
Hässleholm • Publicerad 7 november 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Hanna Nilsson, SD, är nominerad till partistyrelsen.
Hanna Nilsson, SD, är nominerad till partistyrelsen.

Hanna Nilsson är kommunalråd och sitter i kommunstyrelsen sedan valet 2018.

– Jag är naturligtvis jättestolt och otroligt glad för nomineringen. Det är en person som har föreslagit mig till valberedningen. Att just jag blir nominerad beror antagligen på min energi och positivitet. Jag är bra på att organisera och hur vi ska bredda partiet och få fler medlemmar. I Hässleholm har vi en mycket väl fungerande organisation i partiet.

Annons

Trots Hanna Nilssons relativa ungdom, hon är 33 år, har hon hunnit skaffa sig en bred plattform i lokalpolitiken.

– Jag blev medlem 2009 och blev aktiv 2010 då jag började som ersättare i dåvarande fritidsnämnden.

Sedan har hennes politiska karriär gått vidare till bland annat barn- och utbildningsnämnden där hon var vice ordförande.

– Jag var så anti-SD som man kunde vara innan jag gick med. Då röstade jag på Socialdemokraterna. Jag hade förhållanden med två invandrarkillar på den tiden och där såg jag hur orättvist kvinnorna behandlades i deras miljö. Det störde mig.

Hennes bild av SD hade formats av media, förklarar hon.

– Jag läste deras partiprogram för att sätta mig in i det som media så ivrigt skrev negativt om, och då upptäckte jag att deras politik var precis det som jag står för.

Hon har inga problem med Sverigedemokraternas historia, vars rötter finns i det högerextrema och invandrarfientliga BSS, bevara Sverige svenskt, på 1990-talet.

– Det är inget som jag står för. Man måste kunna se sin egen historia, men SD har kommit lång sedan dess och markerat mot rasism och extremister. När vi växte snabbt kom det in en rad personer, som gjorde och sa saker, som inte var acceptabla. Det har vi ju varit vittne till inte minst här i Hässleholm.

Det är kritiken mot invandringspolitiken, som SD är kända för i breda lager. Vid senaste fullmäktigemötet i Hässleholm höll Hanna Nilsson vad som kan liknas vid ett brandtal mot de partier, som, enligt SD, ska hållas ansvariga för de problem med kriminalitet, utanförskap, skakiga samhällsinstitutioner och tömda kommunkassor, som pressar landet.

– Vi är det enda partiet, som tar problemet på allvar och det är tack vare oss som de flesta andra partier har valt att följa i våra fotspår i dag. Vi ser hur fel det har gått och det krävs tuffa tag för att åtgärda felen. Vi vill utveckla landet istället för att förstöra det, som andra gör.

Hon ser fram mot, om hon blir vald, att få vara med och påverka, utveckla och försvara partiets politik.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons