Johnny Marr. Foto: Jim Ross/Invision/AP/TT

”Nigel Farage på gitarr”

Musik Trots ryktet om motsatsen tycks det inte bli någon snart förestående återförening av det klassiska brittiska popbandet The Smiths. I alla fall inte med Johnny Marr på gitarr.

Under tisdagen ställde en Twitteranvändare en direkt fråga till bandets gitarrist Johnny Marr angående ryktet och fick då svaret ”Nigel Farage på gitarr”. Farage var tidigare partiledare för UKIP och leder nu Brexitpartiet.

Tweetet kan ses som en kritik mot bandets sångare Morrisseys politiska åsikter som på senare år har glidit allt mer i en högernationalistisk riktning. I samband Brexit-valet har han, till skillnad från Marr, uttryckt sig mycket positivt om valresultatet som han kallar ”magnifikt”.

Till den brittiska tidningen NME har Marr tidigare sagt, angående Morrisseys åsikter kring Brexit och Farage, att de ”förmodligen inte har så mycket ideologiskt gemensamt längre”.