Annons

Tre män dömda för mordet på Ramels väg 2017

Malmö En 28-årig man har dömts till 18 års fängelse för mordet på Ramels väg i mars 2017.
Malmö • Publicerad 7 november 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Björn Lindgren / TT
Foto: Björn Lindgren / TT

Två andra män, en 28-åring och en 24-åring, har dömts till fyra respektive sju års fängelse för medhjälp. En 24-årig frikändes.

Annons

Det var kvällen den 30 mars 2017 som en 23-årig man mördades på Herrgården i Rosengård genom att bli skjuten med flera skott på nära håll av två män. Först närmar sig den ene mördaren sig 23-åringen bakifrån och avlossar ett skott i ryggen med en kalasjnikov. Offret faller då till marken varpå den andre mördaren går fram och skjuter 23-åringen flera gången på nära håll med en pistol.

En boende i området blev emellertid vittne till att gärningsmännen eldade upp mopeden och kunde dessutom observera registreringsnumret på den Skoda som hämtade upp dem. Bilen stoppades senare under kvällen och alla sju männen som satt i den greps.

Trots att den morddömde inte utförde mordet personligen har det stått klart för domstolen att han är ansvarig.

Annons

Bevisen har inte räckt till för att kunna döma någon av dem till att ha varit skyttar vid mordet.

Mikael AnkarvikSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons