Foto: TT

Bekräftat: Tre anhållna för mordförsök

hässleholm Greps i samband med sprängningen på onsdagskvällen.

Kvällsposten rapporterar om att polisen gjort tillslag mot flera kriminella personer i såväl Malmö som Hässleholm med anledning av den senaste tidens sprängningar i Malmö, och onsdagskvällens mot en adress på Göingegatan i Hässleholm.
– Vi har gjort en insats i morse mot kriminella med anledning av den senaste tidens händelser. Det handlar om ett antal utredningsåtgärder, bland annat husrannsakningar, bekräftar polisens kommunikatör Ewa-Gun Westford till Kvällsposten.

Thomas Johansson, presstalesperson på polisen, bekräftar för Norra Skåne att tre personer gripits och anhållits, misstänkta för försök till mord.
– Jag kan bekräfta att det greps tre personer i anslutning till sprängningen. Dessa tre sitter nu anhållna, säger Johansson.
Han tillbakavisar dock att det skulle finnas någon koppling till gripandena i Malmö.
– Malmö har planerat sin insats, medan de här tre personerna som sagt greps i anslutning till onsdagens sprängning, säger Johansson.

Den tekniska undersökningen slutfördes under natten. Om den gav några konkreta ledtrådar återstår att se.
– Jag kan inte säga så hemskt mycket om ärendet förutom att vi jobbar intensivt med det. Vi har förhör att göra och söker naturligtvis vittnen. Har man information vill vi gärna komma i kontakt, säger Johansson.

Läs mer:

Dagens fråga

Tror du att Malmö FF går vidare i Europa League?

Loading ... Loading ...