Förnekar medverkan på film

HÄSSLEHOLM

Tingsrätten dömde den 46-årige mannen till villkorlig dom och dagsböter för att ha krossat rutor hos sina före detta svärföräldrar. Händelsen fångades på övervakningskamerabilder, och mannen hittades kort därpå av polisen, sovande över en soptunna i närheten.
Tingsrätten konstaterade att mannen på övervakningsfilmen var identisk med den man som greps, men mannen nekar och överklagar nu.
Via hans advokat meddelar mannen att han inte varit på platsen, och därmed inte kan vara identisk med personen på filmen. Det saknas dessutom vittnen som kan peka ut honom, samt teknisk bevisning som binder honom till brottsplatsen.
”Personen på filmerna är maskerad och ansiktet är inte synligt. Personen ifråga kan därför inte med säkerhet pekas ut”, skriver advokat Johan Ekstrand. Han hänvisar dessutom till ett journalutdrag som ska visa att mannen vid tillfället inte ska ha haft den fysiska kapaciteten som krävts för att utföra gärningarna som han dömts för.

Dagens fråga

Tror du på åtal om Palmemordet i sommar?

Loading ... Loading ...