Annons

Den nya otryggheten

Krönika I fredags för en dryg vecka sedan möter jag min ena dotter på Malmö centralstation vid tiotiden på kvällen.
Opinion • Publicerad 10 november 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

I fredags för en dryg vecka sedan möter jag min ena dotter på Malmö centralstation vid tiotiden på kvällen. Efter ett år som hon har arbetat på Grönland flyttar hon hem till Sverige. Eftersom det störtregnar tar vi en taxi med väskor och skidor till hennes lägenhet. Vi byter några ord om hennes hemkomst när taxin plötsligt bromsar in. Framför oss ser vi polisbilar och brandkåren med flimrande blåljus samt polisens avspärrningsband av plast. Eftersom vi inte kan fortsätta rakt fram får taxin snirkla sig fram på några bakgator och till sist släppa av oss vid en återvändsgata så att vi kan gå den sista biten till min dotters port.

Annons

Kriminaliteten kryper allt närmare oss alla som bor i Malmö. Rån, skjutningar och sprängningar sker med stor regelbundenhet och polisen står till stor del maktlös. Högarna med ouppklarade brott från vardagsbrott till grova våldsbrott och mord växer. I Skåne finns det i dag mer än 115 ouppklarade mord och den helt övervägande majoriteten kommer med största sannolikhet att förbli ouppklarade.

Lars J ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons