Annons

Hjälps åt för att klara vattenförsörjningen

Osby • Publicerad 11 november 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Projektet kunde inte ha fått en bättre början, menar han. 750 000 kronor från Havs- vattenmyndigheten gör det nämligen möjligt att kickstarta förprojekteringen av att sammankoppla kommunernas ledningsnät för dricksvatten. Detta för att långsiktigt trygga en robust vattenförsörjning.

I dagsläget har Östra Göinge mindre bra förutsättningar för egen vattenproduktion och är beroende av grannkommunerna.

Annons

– Ledningen minskar kommunernas sårbarhet då dricksvatten från Osby och Kristianstad, varifrån bland annat Broby får sitt dricksvatten idag, kan utgöra reserv åt varandra, säger Per Fremark.

I beslutsmotiveringen står det att länsstyrelsen prioriterar mellankommunal samverkan för att skapa förutsättningar för en robust dricksvattenförsörjning.

Annons

– Det här visar att vi är på rätt spår, konstaterar Fremark som tillägger att tre av kommunerna i SBVT:s område: Osby, Östra Göinge och Bromölla fick 37 procent av medlen som skulle fördelas i Skåne.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons