Annons

Pojkar utsatta för våld i skolan

HÄSSLEHOLM En 15-årig pojke blev i torsdags utsatt för misshandel på en skola i en ort utanför Hässleholm. Dagen därpå blev en annan 15-åring misshandlad på en av högstadieskolorna inne i stan.
Hässleholm • Publicerad 11 november 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

I torsdags blev en 15-årig pojke upprepade gånger under dagen utsatt för bland annat slag i form av lavetter mot nacke och axel, knuffar och fula ord.

Den misstänkte är, enligt 15-åringen, en jämnårig pojke, och i samband med polisanmälan kom det fram att han utsatt honom för trakasserier även tidigare.

Annons

Enligt anmälan till polisen har den jämnårige ofredat honom ända sedan den 1 december förra året och han misstänkts därför nu för såväl två fall av ringa misshandel och ofredande för händelsen i torsdags, samt för ofredande under hela det senaste året.

Även på en högstadieskola inne i Hässleholm har det skett en misshandel.

I det här fallet var det en 15-årig pojke som uppgett att han vid 10-tiden i fredags fick ta emot flera sparkar och slag mot kroppen och ett stryptag från ett tiotal andra pojkar.

Enligt polisanmälan fick han inga större skador av misshandeln, men har uppmanats söka vård och få blåmärken och liknande dokumenterade.

Ytterligare en anmälan om en misshandel mot en ung pojke har kommit till polisens kännedom de senaste dagarna.

I fredags blev två 15-åringar vittne till hur en kille i deras egen ålder blev neddragen på marken och sparkad på av flera gärningsmän.

15-åringarna filmade incidenten och gick sedan till polisen och anmälde vad de sett.

Namnet på den som blev misshandlad, eller vilka de skyldiga är, kände de dock inte till.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons