Annons

”Vi” är hennes väg fram­åt

Hässleholm • Publicerad 11 november 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

– Jag för­stod först inte att jag vunnit, säger en glad och fort­fa­ran­de nå­got för­vå­nad Liselotte Svensson ef­ter fre­dagens fina ut­mär­kel­se på vård­ga­lan i Stockholm.

Det var där hon fick veta att hon blivit vald till ”Årets bästa vård­chef”. På scen fick hon mot­ta en check på 50 000 kro­nor, ett fint di­plom och ett stort fång med blomster.

Annons

– Det var svårt att få hem allt sen, säger Liselotte Svensson, som hade fa­milj och delar av sin per­son­al med sig un­der fest­lig­heterna i hu­vud­sta­den.

Norra Skåne be­sökte henne un­der mån­dagen på kon­toret i Häst­ve­da, där hon ar­be­tar som en­hets­chef på hem­tjänsten.

– Mina kol­le­gor har varit här inne och busat, säger Liselotte Svensson och öppnar för­sik­tigt dörren in till sin ar­bets­plats.

Ser­pen­tiner, bal­longer och flag­gor i färg­starka ku­lörer möter henne när hon kliver in i rummet. På väggarna – ja, till och med i taket – hänger lappar med lyc­ko­önsk­ningar och gra­tu­la­tioner.

– Min per­son­al in­spi­rerar verk­li­gen. De är med på alla mina kons­tiga idéer, säger hon och ler stort.

För det är just per­so­nalen som är vik­tig i Liselotte Svens­sons le­dar­skap.

– Som chef vill jag vara när­va­ran­de. Vi pratar myc­ket om be­mö­tan­de och vikten av att ställa upp för varandra, säger hon.

Det är snart ett och ett halvt år se­dan hon började sin tjänst i Häst­ve­da. Då tog ock­så det ge­di­gna ar­be­tet med att svetsa sam­man sin per­son­al form.

– Vi har liknande vär­der­ingar. För mig är det vik­tigt att vara per­son­cen­trerad och visa att det all­tid finns möj­lig­het att för­bättra och ut­veckla.

Un­der mån­dagen firar de till­sam­mans med ex­tra lyx­ig ef­ter­mid­dags­fika.

Annons

– Vi gör det till­sam­mans! Per­son­al, bru­ka­re och an­hö­riga är väl­kom­na, säger Liselotte Svensson.

Tår­ta och ci­der är fram­dukat på ett li­tet bord i en sam­lings­lo­kal. Stora, fyl­liga bu­ketter med vän­liga lyc­ko­önsk­ningar står fint pla­cerade i små vaser.

Per­so­nalen på hem­tjänsten i Häst­ve­da har tagit sig hit mel­lan be­söken hos bru­ka­rna.

– Ja, till och med de som är le­diga kommer hit för att fira, säger Liselotte Svensson glatt och fyller på en kopp värmande kaf­fe.

På plats finns ock­så Häss­le­holms kom­mu­nal­råd Lars Johnsson (M), för att upp­vakt och fira den upp­märk­sammade vård­chefen.

Un­der fi­kan knackar en bru­ka­res an­hö­rig för­sik­tigt på sam­lings­lo­kalens dörr, för att över­lämna en blomma å sin svär­mors väg­nar.

– De äld­re är eld och lå­gor, men blir sam­ti­digt oro­liga att du ska skaffa nytt jobb, skrattar en av hem­tjänstens un­der­skö­ters­kor och ger sin chef en varm kram.

Re­dan nu har det kommit för­fråg­ningar om hon kan hålla i fö­re­drag.

– Det är ro­ligt, men jag måste ju få tid att vara här hos er ock­så!

bild 1/4
Liselotte Svensson är årets bästa vårdchef.
Liselotte Svensson är årets bästa vårdchef.
Liselotte Svensson är årets bästa vårdchef.
Liselotte Svensson är årets bästa vårdchef.
Liselotte Svensson är årets bästa vårdchef.
Liselotte Svensson är årets bästa vårdchef.
Sofia ÅströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons