Annons

Beslut: Nu ska en ny ishall projekteras

Osby Projektering för en ny ishall ska inledas, men annars var det frågan om skolutredningen för Osby tätort som vållade mest debatt i kommunfullmäktige.
Osby • Publicerad 12 november 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Förstudien till ny ishall har genomförts i samarbete mellan Hans-Gösta Hansson Arkitekt, utsedda styrelseledamöter från Osby IK och OKK.
Förstudien till ny ishall har genomförts i samarbete mellan Hans-Gösta Hansson Arkitekt, utsedda styrelseledamöter från Osby IK och OKK.

Under måndagskvällens kommunfullmäktige i Osby debatterades bland annat ishallsfrågan. Som väntat fattade ledamöterna beslut om att inleda projektering av en ny ishall i Osby tätort.

Annons

Flera andra ledamöter uttryckte sig i termer som ”äntligen” gällande beslutet. Samtidigt betonade bland annat Lars-Erik Svensson (M) och Hans Persson (SD) vikten av att totalbudgeten på maximalt 80 miljoner kronor hålls.

Precis som häromveckan i kommunstyrelsen vållade utredningen om hur skolorna i Osby ska placeras debatt under kommunfullmäktige. Socialdemokraterna menade att en socioekonomisk utredning bör genomföras innan ett slutgiltigt beslut fattas och att förslaget därigenom skulle återremitteras.

Niklas Larsson (C) menade i sin tur att viljan om en återremittering enbart handlade om att fördröja förslaget och ifrågasatte vad en socioekonomisk utredning skulle kunna tillföra på längre sikt.

Landins partikamrat Marika Bjerstedt Hansen (S) bemötte i sin tur Larssons (C) påstående om att Socialdemokraterna själva var oense i frågan:

Annons

Punkten om skolutredning avslutades med en votering som resulterade i att skolutredningen minoritetsåterremitterades.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons