Annons

Döms för att ha viftat med kniv

Östra Göinge • Publicerad 12 november 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

En 23-årig man, skriven i Östra Göinge kommun, döms av Kristianstads tingsrätt till fängelse i ett år och tio månader.

Mannen döms i första hand för försök till grov misshandel och olaga hot efter en händelse som inträffade i slutet av augusti i år.

Annons

23-åringen befann sig då på ett nöjesställe i Kristianstad när han kom i kontakt med en annan man på dansgolvet. Målsägande har berättat att 23-åringen kom fram till honom och var arg. Därefter ska 23-åringen ha tagit fram en kniv och sagt att han skulle skära den andre.

En vakt ska då ha avvisat 23-åringen. Mannen som fick motta knivhotet ringde då till en anhörig för att bli hämtad från platsen. Kort senare kom den anhörige dit varpå 23-åringen dök upp igen.

23-åringen attackerade då den anhörige med kniven. Den anhörige backade därifrån men ådrog sig ett skärsår i buken. Enligt tingsrätten berodde det endast på tillfälliga omständigheter att skadorna inte blev värre.

23-åringen har själv uppgett att det var den anhörige som gick till angrepp mot honom och förnekar brott.

Händelseförloppet ska dock ha filmats och tingsrätten menar att filmen, tillsammans med övrig utredning och vittnesmål, visar att mannen gjort sig skyldig till försök till grov misshandel.

Förutom försök till grov misshandel och olaga hot döms mannen även för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. Sedan tidigare förekommer han under åtta avsnitt i belastningsregistret och har två gånger tidigare dömts till fängelse och vid tillfället var han villkorligt frigiven.

Utöver fängelse döms mannen till att betala 5 500 kronor till den ene mannen och 17 000 till den anhörige.

23-åringen har suttit häktad sedan händelsen och ska sitta fortsatt häktad i väntan på att domen vinner laga kraft.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons