Äntligen fick Tyringe jubla

ishockey I söndags var Tyringe ytterst nära att lugga serieledande Nybro på poäng när de hade en 2–0-ledning med bara fem minuter kvar av matchen. Mot Dalen hade Tyringe ånyo en tvåmålsledning och tappade den, men i straffläggningen visade de sig vara starkast.
Hässleholm • Publicerad 13 november 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi satte oss i en bra position för att ta tre pinnar. Nu blev det inte det utan två, men jag är jätteglad för att vi fick vinna, säger Tyringes tränare Joakim Andersson.

I andra perioden var det Dalen som tryckte på och satte Tyringes försvar och målvakten Oliver Tornerefelt under hård press, men nu var det ett Tyringe med lite självförtroende som visade upp sig och spelade oftast enkelt i egen zon.

I tredje perioden ökade Oliver Celec sedan på till 3–1 efter att ha blivit helt fri från mittlinjen. Fri med målvakten gjorde han några snabba kroppsfinter och kunde lägga in pucken i öppet mål.

I förlängningen böljade det fram och tillbaka, men det var Tyringe som hade de hetaste chanserna men utan att lyckas att avgöra.

bild 1/2
Oliver Celec och Zeke Back svarade för var sitt mål mot Dalen. Tyrs Hov. Foto: Stefan Sandström
Äntligen fick Kevin Ericson och hans Tyringe jubla. Kevin Ericson svarade för en gedigen insats som han kryddade med ett mål i 4–3-segern mot Dalen. Foto: Stefan Sandström/Arkiv