Annons

Fler helikoptrar när polisen får förstärkningar

Malmö • Publicerad 13 november 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Det var efter två helger med våld, sprängningar och ett mord på en 15-åring som situationen i Malmö trappades upp till en nationellt särskild händelse.

Annons

Under tisdagskvällen meddelade polisen att de första förstärkningarna kommer att sättas in kommande dag.

– Vi arbetar med såväl omedelbara åtgärder som långsiktig planering inom Operation Rimfrost där dagens förstärkningar är att hänföra till kategorin omedelbara åtgärder. Vi arbetar tillsammans med region Syd där vi för en när dialog om läget och resursbehovet, säger Stefan Hector, polisens nationella kommenderingschef för Rimfrost.

Enligt polisen ska extrapersonalen bland annat arbeta med dörrknackning och förhör. Samtidigt ska polisen jobba trygghetsskapande.

Stefan Sintéus, kommenderingschef i polisregion Syd, säger att det handlar om ett viktigt resurstillskott med uniformerade poliser som syns ute.

Under onsdagen gick polisen även ut med en efterlysning efter lördagens mord och mordförsök på Ystadsgatan nära Möllevångstorget.

Fakta:

Operation Rimfrost

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons