Annons

Sösdala vill spela med lagen i nordost

Hässleholm • Publicerad 14 november 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Lola Nilsson/Arkiv
Foto: Lola Nilsson/Arkiv

När Sösdala IF tidigare i höstas kvalade sig upp i division fem var det klang och jubel, men några veckor senare när den tilltänkta serieindelningen kom blev det lite dystrare miner. Precis som de senaste åren placerades Sösdala i den mellersta serien med lag som Teckomatorp, Ramlösa Södra och Tågarp, inte riktigt vad de tänkt sig.

– Vi känner att vi hör hemma i Hässleholmsregionen och vill möta de lagen där. Alla spelarna är från det området, säger Sösdala IF:s ordförande Melker Servin.

Annons

– Jag kan förstå dem, för hur man än vrider och vänder på det kommer det att vara något lag som missgynnas. Men vi har placerats i den mellersta serien varje år sedan 2012 förutom 2016, och vi tycker att det är dags att de tar hänsyn till det nu, säger Melker Servin som trots allt har några lag som stödjer deras förslag.

– Sen har vi pratat med ytterligare några föreningar som stödjer vårt förslag. Det skulle dessutom göra så att de flesta lagen får kortare resväg, och det ska man inte förakta, säger Servin.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons