Annons

Bengtsson (S) ger sig in i granfejd

ÖSTRA GÖINGE Det stormar vidare kring julgranarna i Östra Göinge. Beskedet att kommunen i år ska spara pengar genom att dra ner på antalet julgranar fortsätter att röra upp känslor. Nu riktar oppositionsrådet Anders Bengtsson (S) kritik mot granbeslutet.
Östra Göinge • Publicerad 15 november 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Anders Bengtsson (S). ARKIVBILD
Anders Bengtsson (S). ARKIVBILD

”Hur ser kommunstyrelsens ordförande på att trivseln och stoltheten nu kommer att minska när kommunens julgranar minskas radikalt?” Den frågan ställer Anders Bengtsson (S) i en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) angående kommunala julgranar.

I förra veckan berättade Norra Skåne om de arga reaktionerna från allmänheten efter beskedet att Östra Göinge kommun i år drar ner på antalet kommunala julgranar från 14 granar till fem. ”Huvudorterna” Broby, Knislinge, Hanaskog, Glimåkra och Sibbhult prioriteras, medan exempelvis Hjärsås, Östanå, Emmislöv och Immeln blir utan.

Annons

Detta väckte ilska runt om i kommunen – och de upprörda känslorna har inte lagt sig. Tvärtom.

Och nu är det inte bara allmänheten som luftar sitt missnöje. Även oppositionsrådet Anders Bengtsson (S) ansluter till den kritiska skaran.

”Jag har som politiker i kommunen fått många samtal från våra invånare kring denna för många viktiga fråga,” skriver han i interpellationen till KS.

Enligt Bengtsson har förvaltningen på eget bevåg kapat nio granar (bildligt talat), vilket har anser minskar trivseln och stoltheten i kommunen.

Han skriver att Östra Göinge kommun är känd för sina uppskattade ljusarrangemang och utsmyckningar och att julgranar i alla byarna är ett uppskattat och trevligt inslag under den mörka årstiden.

”Vi socialdemokrater tycker att de fyller en viktig funktion för vår kommun. För sammanhållningen, trivseln, stoltheten och inte minst för tryggheten med fler upplysta platser”, menar Bengtsson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons