Annons

Bröderna hade en termosbomb

Hässleholm • Publicerad 15 november 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var i september i år som polisen med anledning av ett narkotikaärende gjorde en husrannsakan riktat mot den äldre av bröderna.

I bostaden gjorde patrullen dock ett annat fynd - en termos fylld med sprängdeg. Fyndet ledde till att en man i 25-årsåldern begärdes häktad på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Två veckor senare häktades också 25-åringens några år yngre bror misstänkt för samma brott.

Annons

Men brödraparet nekar. Enligt de ska termosen hamnat i deras ägo i samband med en bilaffär i Malmö. Termosen hittade de senare i bilens bagageutrymme och enligt bröderna fanns det inte skäl att tro att den innehöll sprängdeg.

Det framgår i den överklagan av tingsrättens beslut som bröderna i olika turer lämnat in till hovrätten. I sin överklagan yrkar de på att släppas ur häktet, men hovrätten har beslutat att fastställa tingsrättens bedömning och bröderna förblir alltså i häktet tills åtal väcks.

Teodor DimbladSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons