Annons

Klimatet väcker heta känslor

Hässleholm • Publicerad 17 november 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

På söndagen var det så dags för den väntade klimatdebatten. Upptakten till kvällen utspelade sig på Norra Skånes ledarsida redan i somras, då Mats Gunnarsson gav Lars J Erikssons krönika om klimatalarmism svar på tal.

Annons

Uppskattningsvis hade femtio personer infunnit sig i blå salongen för att ta del av samtalet.

Enligt Mats Gunnarsson råder det inga tvivel om att människornas fossilbränsleanvändning leder till ett ökat koldioxidutsläpp som sin tur värmer upp planeten genom växthuseffekten och medan han redogjorde för sin poäng tog han fram grafer som styrkte hans argument.

Efter anförandet fick de övriga debattörerna kommentera vad som sagts. Gunnar Juliusson kritiserade Mats Gunnarsson för att använda manipulerad fakta i sina grafer. Lars J Eriksson i sin tur sade så här:

Annons

Därefter var det Lars J Erikssons tur att presentera sin syn på klimatet. Den politiske redaktören redogjorde för hur en omställning till ett fossilfritt samhälle riskerar att få förödande konsekvenser som massvält och krig.

bild 1/6
Lars J Eriksson. Foto: Stefan Sandström
Lars J Eriksson. Foto: Stefan Sandström
När debattörerna hade redogjort för sina synpunkter fick publiken ställa frågor. Flera hade anteckningsblock med sig för att komma ihåg allt som sades. Foto: Stefan Sandström
Lars J Eriksson och Gunnar Juliusson är skeptiska till den rådande klimatalarmismen – att det måste ske en omställning här och nu – och på söndagens debatt ställdes de tillsammans mot... Foto: Stefan Sandström
...Mats Gunnarsson och Maria Larsson som båda anser att omställningen mot ett hållbart samhälle måste göras i både större utsträckning och att den måste göras nu. Foto: Stefan Sandström
Mats Gunnarsson. Foto: Stefan Sandström
Lars J Eriksson. Foto: Stefan Sandström
Lars J Eriksson. Foto: Stefan Sandström
Teodor DimbladSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons