Annons

Mindre flygplan i haveri på Sturup – två passagerare ombord

Sturup Ett mindre flyg med två passagerare har havererat på Malmö Airport.
Svedala • Publicerad 17 november 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Strax efter halv fem på söndagseftermiddagen inkom larm om att ett flygplan ska ha havererat på landningsbanan på Malmö Airport. Flygplatsräddningstjänst och övrig räddningstjänst samt polis och ambulans larmades till platsen.

Ett mindre propellerflygplan med två passagerare ombord nödlandade då på flygbanan. Enligt räddningstjänsten Syd sågs gnistor från planet under landning.

Annons

Planet ska ha startat från Sturup och åkt nedåt Abbekås. Det skulle även landa igen på Sturup, och kom då in norrifrån, uppger Mats Rinman.

- Det innebar ingen jättepåverkan men vad jag kan se var det tre flyg som ställdes in och cirka fyra till fem förseningar. Sedan kan det också bli en del följdförseningar, säger Ellen Laurin, presstalesperson vid Swedavia.

Enligt polisen används planet i utbildningsverksamhet. Ombord var en instruktör, en man i 60-årsåldern, samt en elev, en man ni 40-årsåldern. Polisen uppger att planet fick tekniska problem i luften och gjorde en så kallad buklandning.

Matilda ArboreliusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons