Annons

Finja damlag är tillbaka

Sport • Publicerad 21 november 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Att Finjas damlag återuppstår är något av en slump.

– Jag hade kontakt med en del fotbollsspelande tjejer som inte trivdes i sina lag och nämnde att de ville byta klubb, säger Helen Nordström.

Annons

– Då pratade jag och Johan Hammarqvist (ungdomsledare i Finja IF) med styrelsen om att återstarta damklubben. De sa att det går bra om vi kunde få ihop en trupp på 20 spelare.

Nordström la ut ett inlägg på Facebook vilket fick snabbt gensvar.

– Det började trilla in svar från spelare i olika åldrar från andra föreningar och sådana som ville göra comeback, säger Helen Nordström som vill understryka att de inte varit aktiva för att få spelare till den återstartade klubben.

– Vi har inte värvat någon spelare utan samtliga har själv hört av sig hit för att börja spela med oss.

Huvudtränare i Finja blir Marina Olsson som kommer att assisteras av Freddy Richter som själv spelat med klubben.

– Vi börjar träna på måndag kväll i Tyrehallen. Tjejerna kommer att vara där en gång i veckan plus att de på torsdagarna är skolan i Finja. Planerna är att vi ska vara med i Jägerborgscupen efter jul, berättar Helen Nordström.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons